Dota 2 Kaliteli Strateji Oyunu


DotA Allstars uzun yıllardır strateji seven oyuncuların gözde oyunlarından bir olmayı başarmıştır. Üzerine çok büyük ve geniş çaplı turnuvalar düzenlenmiş ve bir oyunun moduyken bir anda başlı başına oyun olmuştur. Şu sıralar DotA 2 olarak karşımızda.  Şimdi sizlere neden bu kadar tutuldu, nedir bu oyundaki amaç, nerden gelip nereye gidiyor gibi soruların cevaplarını vermeye çalışacağım.
DotA ilk başlarda Warcraft III Reign of Chaos isimli oyun için türetilmiş bir moddur. Real time strategy olarak yani gerçek zamanlı strateji oyunu olarak geçer. Ne demek bu derseniz, oyuncuların birbirleriyle karşılıklı olarak anında oynaması diyebiliriz. Normalde Warcarft oyununda ırklar vardır ve bu ırkların heroları(kahramanları) vardır.  Herolar ve normal askerlerimizle savaşlar yapar birbirinizi yenmeye çalışırsınız. Ama bu kahramanlar ile oynamak o kadar zevkliydi ki tüm oyunun kahramanlar üzerine kurulu olduğu dotA mecburen ortaya çıkmıştır. Bu sayede ekstradan ordu yönetmenize gerek yoktu ve tüm ilginizi, emeğinize sadece kahramanına harcayabiliyorsunuz. Oyunu önceleri gönüllüler geliştirmişse de bu güzel pastadan faydalanmak isteyen şirketler ortaya çıkıverdi. Icefrog uzun yıllardır oyunu geliştiriyor ve bizler için güzelleştiriyorr. Oyun ilk başlarda Warcraft III ün devamı olan Frozen Throne üzerinden oynanmaktaydı. Ve multiplayer oynamak için eurobattle, wepla, garena vs… gibi serverlardan oynamak durumundaydınız. DotA 2 ile oyunun kendi bünyesi arasındanistediğiniz oyun türüne , kıtaya ve genel levela bağlı olarak oyunlar bulabiliyorsunuz.
Yandaki oyun haritası ışığında oyuna genel hatlarıyla gelecek olursak, köşelerde bulunan base(merkez)leri savunmak amacımız. Zaten isminin açılımı Defence of the Ancients yeterince özetliyor. Oyuncular iki takım oluştururla bunlar Sentinel ve Scourge olarak isimlendirilmiştir. 3 adet koridor (line) bulunur oyunda. Bunun anlamı her takım için merkezden çıkan yapay zekalı savaşçıların birbirleriyle karşılaşmak için izledikleri yollar. Siz kahramanınızla rakip takım savaşçılarını ve kahramanlarını öldürmek ile oyun içi experince(tecrübe) ve gold(altın) kazanırsınız. Experience ile kahramanınıza yeni özellikler kazandırır ve daha da güçlenirsiniz. Altın ile kahramanınıza itemler(eşya) alıp farklı özellikler ve güçler kazanabilirsiniz. Oyundaki karakterler genel olarak üçe ayrılmıştır. Strength(Güç), agility(hız) ve intelligent(zeka). Güç kahramanları daha çok cana, damage e ve can yenilemesine sahip olurlar. Kısaca takımları için tank görevi üstlenirler. Hız kahramanları vurucu timdir. Seri hareket eder ve atak verirler. Zeka kahramanları ise güçlü büyü yetenekleri sayesinde takımlarına büyük avantajlar sağlayabilirler.
Oyun gösterdiği bu başarının ardından dağıtımı Valve tarafından üstlenilerek şimdilerde DotA 2 olarak biz oyun severlerin karşısında. Grafikleri geliştirilmiş, karışık item kombinasyonlarına bir kolaylık getirilmiş ve bir kaç yenilik ile şu an beta olarak oynanmaktadır.  Milyon dolarlık turnuvaların düzenlendiği bu oyuna olan ilgi gün geçtikçe çoğalmaktadır. Ayrıca dotA 2 sayesinde kendinizi geliştirmek botlar sayesinde çok daha kolay.

0 yorum: