Samsung Galaxy S4’te Hafıza Sorunu


Samsung Galaxy S4’ün 16 GB’lık sürümünde neden sadece 9 GB’lık hafıza var? Normalde telefonun hafızası 16 GB. Ama kullanıcılar sadece 9 GB’ını kullanabiliyorlar. Bu Samsung’un yeni amiral gemisi için hiç iyi bir haber değil. Sırf bu nedenle telefonu almak istemeyen bir sürü kişi çıkacaktır.
Samsung’un üzerine giden kullanıcılar neden bu şekilde olduğunu sordular. Samsung da kullanıcılarının meraklarını gidermek için bir açıklama yaptı. Samsung’un resmi açıklamasında aynen şunlar söylendi: “Galaxy S4′ün 16GB’lık modelinde yaklaşık 6.85GB’lık bir bölüm, dahili hafızanın sistem bölümüdür. Bu bölüm, daha yüksek çözünürlüklü bir ekran sağlayabilmek ve daha güçlü işlevler sunabilmek için Galaxy S3′tekinden 1GB daha büyük. Kullanıcılarına en iyi cep deneyimini sunmak isteyen Samsung, cihazlarında belleği artırmaya yönelik bir microSD slotuna yer vermektedir.”
Samsung’un açıklamasında söyledi sistem dosyaları oldu. Artık bu bir bahane mi yoksa Samsung’un bir ihmali mi bilemeyiz. Samsung madem 7 GB’lık bir sistem dosyası kullanacaktı o zaman bu telefonun tanıtımında bunu belirtmeliydi. Bunu belirtmesi iyi olurdu. Çünkü 16 GB’lık hafıza olsa da bir işe yaramıyor. Çünkü 7 GB’ını sistem kullanıyor. Kullanıcılara geriye 9 GB’lık alan kalıyor. 8 çekirdekli bu telefonu 10 – 15 uygulama yüklemek için mi alıyorlar? Ya da 30 – 40 MB’lık uygulamaları yüklemek için mi alıyorlar? İnsanlar 8 çekirdeği nerede kullanacak? 2 GB’lık, 3 GB’lık uygulamaları indirecekler ki aldıklarına değsin. Yoksa telefon telefondur. Samsung Galaxy S3 Mini de ideal bir telefondur. Samsung bu konuda büyük hata yapmış.
Samsung diyor ki MicroSD slotu koyduk. Bellek kartı alın. İyi bir çözüm yolu. Ancak bu bir işe yaramaz. Çünkü Android 4’ten sonra uygulamaları hafıza kartına taşımak mümkün olmamaya başladı. Bu nedenle hafıza kartı alsalar sadece resim, müzik ya da başka dosyalarını hafıza kartına depolayabilirler. Kısaca söylemek gerekirse bu da bir işe yaramaz. Bu nedenle 64 GB’a kadar yükseltilse bile bir işe yaramaz.
Samsung tüm bunların ardından ne yapacak merak ediyoruz! Aslında uygulama taşıma işini aktif etse iyi olur. Bir güncelleme ile bunu çok rahat yapabilir. Zaten neden uygulama taşımaya izin vermiyor, anlayamadık. Uygulamalar taşınabilir olsa çok iyi olur. İstediğimiz kadar yükleyebiliriz. Hafızayı arttırmak ne de olsa bizim elimizde olurdu. Samsung’un bu konuda neler yapacağını ve diğer haberlerini sitemizden takip edin.

0 yorum: